10.05.2023

ЛМП-БЪЛГАРИЯ ООД изпълнява проект „Технологична модернизация в предприятието“ № BG-RRP-3.004-1994, финансиран от Европейския съюз – NEXT GENERATION EU, по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът предвижда придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет посредством закупуване на 2 бр. високотехнологични металообработващи машини с внедрена CNC система за управление и контрол за производство на метални корпуси и втулки.

Посредством реализацията на планираната инвестиция и закупуването на предвиденото оборудване – стругове от ново поколение, ще се разшири съществено производственият капацитет на дружеството, като се произвеждат значително по-големи количества от артикулите от продуктовата гама на ЛМП-БЪЛГАРИЯ ООД без базисният производствен процес да се променя из основи.

Предвидените в рамките на този проект стъпки към модернизация и цифровизация на дейността на предприятието отговарят изцяло на критериите, заложени в принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ върху околната среда, тъй като чрез тяхното въвеждане ще се постигне оптимизиране на ресурсната и енергийната ефективност и намаляване на отпадъците и емисиите, генерирани от производствените операции.

Общата стойност на проекта е 776 885.00 лв., от които 388 442.50 лв. предоставено безвъзмездно финансиране.

Проектът е с продължителност 12 месеца, от 02.05.2023 г. до 02.05.2024 г.